Važnost matematike

Matematika je prisutna u životu kroz probleme s kojima se pojedinci svakodnevno susreću, na primjer: izračunati koliko konkretno iznosi sniženje cijene proizvoda za 30% ili izračunati koliko košta 20 dag sira kojem je cijena 130 kn/kg ili pak vođenje osobnih financija (štednja, zajmovi, investicije).

Tijekom zadnjih petnaestak godina popularno znanstvene aktivnosti se u Europi i svijetu sve više provode sustavno i koordinirano. Bilježi se povećan napor znanstvenika i stručnjaka iz različitih disciplina u približavanju i podizanju znanja iz različitih znanosti širem sloju ljudi jer znanje predstavlja temelj razvoja i napretka društva. Tu se posebno ističe matematika, koja je s jedne strane prilično nepopularan školski predmet, a s druge strane temelj svakog tehnološkog i civilizacijskog napretka. Stupanj javne svijesti o važnosti i ulozi matematike u našim životima u velikom je neskladu s njenom ulogom.

Matematika se nalazi u našim životima bili mi toga svjesni ili ne. Znanje o prirodnim matematičkim zakonima, logično zaključivanje, ima utjecaj na način na koji će se kod osobe razviti sustav rasuđivanja i zaključivanja.

Kolačići nam pomažu pružati usluge. Upotrebom naših usluga prihvaćate našu upotrebu kolačića.