Misija i vizija udruge

Udruga je osnovana 20. srpnja 2013. godine s ciljem okupljanja stručnih osoba i organizacija na području znanosti i obrazovanja, kao nastavak višegodišnjega volonterskoga rada njegovoga predsjednika Tonija Miluna, u području edukacije i znanosti, zajedno s brojnim stručnjacima i volonterima.

Udruga okuplja stručnjake, institucije, ustanove, udruge i trgovačka društva kojima je cilj poboljšanje i unapređenje edukacije u zemlji i regiji. Poznato je da države koje ulažu u znanost i obrazovanje imaju bolje gospodarske rezultate. Kina nije ni osjetila recesiju j, a njezino gospodarstvo raste zbog ulaganja u prirodne znanosti i tehnologiju. Finska, kao primjer naprednog sustava školovanja, ima impresivne rezultate na području gospodarskoga rasta i socijalnih prava.

Ciljevi udruge su razvoj znanosti i obrazovanja kao baze za napredak društvenih i gospodarskih sektora u regiji. Znanje i aplikacija znanja predstavljaju osnovu razvoja društva i stoga udruga podržava ideju razvoja ljudskih potencijala i cjeloživotnoga učenja kao važan faktor tog razvoja. Udruga se zalaže za razvoj novih metoda prenošenja znanja prvenstveno novih medija te razvoj modernih eco friendly tehnologija.

Također, naglašavamo važnost podrške mladim kreativnim ljudima, kreativnim i inovativnim idejama, podržavamo i promičemo razvoj volonterizma i općenito civilnoga društva. Jedna od važnih misija udruge je promicanje ideje o važnosti učiteljske profesije kao bitnoga i često presudnoga utjecaja na razvoj budućih znanstvenika, gospodarstvenika, umjetnika...

Predsjednik instituta prof. mat. Toni Milun diplomirao je na PMF-u u Zagrebu, profesorski smjer matematike i fizike, a potom je završio i specijalistički poslijediplomski studij „Statističke metode za ekonomske analize i prognoziranje" na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Zaposlen je na Sveučilišnom odjelu za stručne studije Sveučilišta u Splitu, nastavni centar Zagreb.

Kolačići nam pomažu pružati usluge. Upotrebom naših usluga prihvaćate našu upotrebu kolačića.